Härnösands fria kulturförening

____________________________________________

 

 

 

Feministfestivalen 2013

Det här var det första utåtriktade arrangemanget som vi genomförde tillsammans, förutom något öppet hus i ateljén då kanske. Vi höll till hos ABF på Parketten, där vi hade vårt högkvarter under 2013. Allt var nytt för oss och en del programpunkter blev pannkaka, men på det stora hela var vi väldigt nöjda med alltihop. Det mest fantastiska var alla människor som kom, och alla musiker och föreläsare som ställde upp trots att vi knappt hade någon budget. Nu är vi fast beslutna om att göra Feministfestivalen till en årlig tradition. Aldrig mer kommer det att vara dött på 8 mars i Härnösand!

 

 

 

 

 

Sommarteater 2013: Kåldolmar och kalsipper

Under hela sommaren 2013 kämpade vi i svett och tårar för att sätta upp Nationalteaterns gamla proggmusikal Kåldolmar och Kalsipper. Många nostalgiska ögon tindrade när vi spelade upp den på Parketten, och vi sålde ut tre föreställningar. Hela teaterensemblen uppgick till 17 personer och alla gav allt.

 

 

 

 

Gatukonstveckan 2013

I september 2013 arrangerade vi Härnösands första Gatukonstvecka tillsammans med Graffitifrämjandet Härnösand. Båda föreningarna var överens om att gatukonsten och graffitin förtjänade att lyftas och diskuteras. Det blev en vecka full av aktiviteter, som avslutades med Carolina Falkholts jättelika väggmålning på Kronholmen. Även Gatukonstveckan är något som vi tänker göra till en årlig tradition i Härnösand, och vi och GF kommer satsa på att få en stor vägg målad varje år!

 

 

Feministfestivalen 2014

Det här året hölls feministfestivalen på Sambiblioteket, och det blev en bra utveckling för arrangemanget med fler besökare och stabilare ekonomi. PÅ fredagkvällen var det musik och konstperformances, och på lördagen var det workshops och föreläsningar hela dagen.

Sommarteater 2014: Ensam

Årets sommarteater blev en pjäs av dramatikern Alfhild Agrell, som är från Härnösand. Vi spelade två slutsålda föreställningar, en på Sambiblioteket och en på Murbergets utescen.

Gatukonstveckan 2014

Det här året samarbetade vi med Härnösands Folkhögskola kring gatukonstvekan. Flera plank ställdes upp på skolans fotbollsplan och där blev det både pensionärsworkshop och grundkurs i graffiti med hadledaren Snake. På skolans område hölls det en tävling i stickning och en av skolans väggar utsmyckades med en muralmålning av Elmo.

Feministfestivalen 2015

Även detta år hölls feministfestivalen på Sambiblioteket.

Läs mer här:

http://www.st.nu/opinion/reagera-pa-orattvisor-aven-om-du-blir-trott

Sommarteater 2015: De onödiga munnarna

Årets sommarteater blev en pjäs av Simone de Beuvoir. vi spelade tre utsålda föreställningar på Brännaborg i Härnösand.

Feministfestival 2016

Årets feministfestival ägde för tredje gången rum på Sambiblioteket i Härnösand. Vi bjöd bland annat på körsångsworkshop, arabisk poesi, DJ-session och föreläsningar om feminism i Sverige och Syrien.